"Денят за акции" започна


"Денят за акции" започна
Снимка: БФБ

3312

Служебните министър на икономиката и заместник-министър на енергетиката г-н Теодор Седларски и г-н Константин Делисивков заедно с ръководствата на Българска фондова борса -София и Централен депозитар дадоха официален старт на инициативата „Ден за акции“. Официалните лица откриха тържествено борсовата сесия тази сутрин, като така изразиха подкрепата си за активно участие на индивидуалните инвеститори на капиталовия пазар в страната ни.

„Денят за акции“ се наложи като инициатива за стимулиране участието на индивидуалните инвеститори на фондовата борса. Работата за подобряването на финансовото знание и инвестиционната култура в страната ни, обаче е процес, който изисква системни и целенасочени усилия.

Затова водим последователна политика в тази посока и инициативата е само част от нея.“, каза г-н Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София.

Днес всички индивидуални инвеститори (физически лица) ще могат да закупят или продадат акции от основен пазар на БФБ-София без такси и комисиони към Борсата, Депозитаря и участващ в инициативата инвестиционен посредник.

Специалната възможност ще важи при до 15 въведени и изпълнени на 16 март поръчки на физическо лице с обем не повече от 2,000 лв. на единична изпълнена поръчка.

18 инвестиционни посредници участват в третото издание на инициативата на Българска фондова борса - София и Централен депозитар „Ден за акции“.

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички