"Пощенска банка" приключи сливането с "Алфа Банк"


"Пощенска банка" приключи сливането с "Алфа Банк"
Снимка: Thinkstock

4485

"Юробанк България" с търговско име "Пощенска банка" финализира сделката по придобиване на дейността на "Алфа Банк България", съобщи купувачът.

С подписано днес юридическо споразумение двете банки за завършили последната стъпка от сливането си. Сделката е приключена след получаване на необходимите одобрения от компетентните органи.

Двете финансови институции ще продължат да работят обединени под търговската марка "Пощенска банка". По този начин банката става четвъртата банка в България по размер на отпуснати кредити и привлечени депозити, с активи от над 6.3 млрд. лева, клонова мрежа в цялата страна и значителна клиентска база в сегментите банкиране на дребно и корпоративно банкиране. 

От кредитната институция уточняват, че оперативното сливане, ребрандиране на придобитите офиси на "Алфа Банк България" и всички произтичащи от това промени ще се случат поетапно. Операционните системи, продукти и услуги на придобитата банка, включително платформите за интернет банкиране, ще бъдат уеднаквени с тези на купувача. След оперативното сливане клиентите на банката ще могат да използват всички офиси, специализираните центрове, банкоматите и онлайн платформи за банкиране на "Пощенска банка", както и една унифицирана Тарифа, Общи условия и Лихвен бюлетин.

"Това е ключов етап за Пощенска банка в затвърждаването на позицията ни в динамичния банков сектор в страната", каза Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка. "С обединението ние свързваме и продължаваме всички силни страни на двете банки. Така създаваме синергия, която ще послужи като основа за постигане на устойчива рентабилност“, допълни тя.

"Пощенска банка" е от 25 години на българския пазар.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички