"Зелен" край на деня за БФБ


"Зелен" край на деня за БФБ
Снимка: iStock

3822

Българска фондова борса завършва първия ден от новата седмица оцветена в зелено, като индексът на сините чипове SOFIX нарасна с 0.4% до 441.06 пункта.

По-голямата част от дневния оборот, който достигна 413 хил. лева, бе реализирана по позицията на инвеститора в земеделски земи „Адванс Терафонд” АДСИЦ, където се сключи едно пакетно прехвърляне и няколко по-малки сделки на обща стойност от 254 хил. лева. В края на деня пазарната цена на дружеството леко се понижи с 0.77% до ниво от 2.054 лева за една ценна книга.

Спад от 2.39% записват и акциите на „Трейс груп холд” АД, а с повишения от около процент могат да се похвалят емисиите на „Химимпорт” АД и „Неохим” АД.

На пазара за компенсаторни инструменти земеделските бонове и компенсаторните записи се търгуваха на нива от съответно 70.1 и 33.6 стотинки за лев номинал.

Европейските акции малко преди края на търговията записват слаби ръстове, като през деня регистрираха най-високата си стойност от един месец насам. По-рано днес азиатските борси завършиха със слаби и смесени изменения след изказването на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън, което повиши вероятността за предстоящо увеличаване на лихвените проценти на някое от следващите заседания.

http://www.bulltrend-bg.com

 

 

 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички