10-те най-глупави и безсмислени мобилни приложения


10-те най-глупави и безсмислени мобилни приложения
Снимка: Thinkstock

3149

Пазарът на мобилни апликации се разраства главоломно и повечето то тях наистина улесняват потребителите. Има обаче и такива, за които направо се чудим кой е отделил време да създаде и ползва. Британският вестник The Independent е съставил списък с десетте най-глупави мобилни приложения в момента. 

1. "Peeple" - Вече може да дадем онлайн оценка на ресторанти, хотели, филми и правителствени институции, така че най-изненадващото за приложението Peeple, което дава възможност за оценяване на хора, е, че никой досега не е имал куража да стартира нещо подобно.

2. „I am Important” – приложение, създадено през 2011 г., за да накара хората да се чувстват важни чрез създаване на фалшиви контакти на известни личности или измислени събития, на които сте поканен.

3. „Will you marry me?” – кой изобщо иска да съветва хората как да предлагат брак? Е, ако нямате идея как да поискате ръката на половинката си, това приложение е за вас.

4. „Send me to heaven” – приложение, което изчислява колко на високо можете да хвърлите телефона си. Любопитно е, че можете да сравните резултата си с други „играчи”. Предполага се, че има хиляди неизчислени „рекорди” заради неуспешно приземяване. Приложението беше изтрито от Apple App Store, но остава достъпно за потребителите на Android.

5. "Tweetpee" – революция за родители! Приложението „надушва” кога детето ви е напълнило памперса и веднага изпраща туит до родителя. Имате възможност незабавно да препратите съобщението до друг. Може би сензорът, с който работи приложението, е революционен от техническа гледна точка, но едва ли някой иска да знае кога детето ви ходи до тоалетната, а едва ли самото то ще се зарадва да се сблъска с туитовете в по-късен етап от живота си.

6. "Electric razor simulator" или приложение, което превръща телефона ви в електрическа самобръсначка. Тук оставаме без думи.

7. „iAmAMan” – шантаво е мъж да следи менструалния цикъл на жена си с приложение. Може би е полезно за семействата, които искат да станат родители, но въпреки това е шантаво. А ето и описание на функциите на приложението: проследи цикъла на гаджето си, проследи цикъла на приятелките си, определете парола за таен достъп, определете парола за всяко момиче, осъществяване на повиквания чрез клик върху името й.

8. „Ghost Radar” или „радар за духове”. Бележка от редактора: Нито един потребител не е откривал духове.

9. "Hold on" – едно от приложенията, които може би заслужаваха по-челно място в класацията заради пълното си „безсмислие”. Приложението измерва колко дълго можете да задържите пръста на екрана си, без да го махате.

10. "I am Rich” – приложение, което струва 599 долара и единствената му функция е да покаже на хората, че могат да си го позволят.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички