12 хитрини за опаковане на багаж, които ще направят почивката ви по-приятна


12 хитрини за опаковане на багаж, които ще направят почивката ви по-приятна
Снимка:

9755

Всички обичаме екскурзиите, но понякога приготвянето на багажа може да е по-трудно, отколкото сме очаквали. Особено в случаите, когато сме предвидили да вземем повече, отколкото ни позволяват размерите на куфара. Понякога нещата дотолкова ескалират, че могат да развалят доброто настроение за дълго чаканата ваканция. За да не ви се случва това, вижте няколко прости съвета, които подбира BuzzFeed. Със сигурност ще са ви от полза при подготовката на багажа за следващото ви пътуване.

1. Опаковайте тоалетните си принадлежности или поне тези, при които има опасност от разливане, с фолио за готвене. Никога не можете да сте сигурни в каква позиция ще е разположен куфарът ви по време на пътуването.

2. Сложете обувките си в шапка за къпане, преди да ги поставите при дрехите в куфара си. Така ще запазите останалите неща чисти.

3. Обезопасете самобръсначката си със щипка за банкноти. Така ще избегнете опасност от порязване

 

4. Оползотворете всеки сантиметър празно пространство като сгънете и поставите по-малка дреха в лятната си капела например или други неща, които го позволяват.

5. Закачете обеците си за копчето на някоя дреха. Така ще запазите чифта на едно място и шансът да ги изгубите е по-малък.

6. Поставете дрехи от по-деликатни материи между два листа опаковъчна хартия и ги навийте на руло. Така ще ги предпазите по време на пътешествието.

 

7. Увийте герданите си с фолио, за да не се заплетат. А по-деликатните колиета може да прекарате през сламка, която ще ги съхрани.

8. Навийте дрехите си на руло. Така те ще заемат по-малко място в чантата ви.

9. Направете си тайно скривалище за пари от празна опаковка на сухо лепило. Човек никога не знае кога може да стане жертва на джебчии.

 

10. Приберете зарядното, кабела и слушалките на телефона си в стара кутия от слънчеви очила.

11. Опаковайте и сложете най-тежките си принадлежности в дъното на куфара (при колелцата му, ако има такива), а леките неща в горната към част. По този начин той ще е по-стабилен при пренасяне.

12. Използвайте кутийка от Tic Tac или друга малка пластмасова опаковка, за да съхранявате най-дребните си принадлежности като фиби, безопасни игли и др.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички