5 неща, за които трябва да харчите по-малко пари


5 неща, за които трябва да харчите по-малко пари
Снимка: Thinkstock/Guliver

5044

Удовлетворението от материалните неща трае кратко. Като отделяме твърде много средства за тях, се самозалъгваме, че си купуваме щастие. А понякога просто няма и смисъл. Ето кои са петте неща, за които е добре да ограничите харчовете и вместо това да ги вложите в по-продуктивни и приятни дейности.

Електроника

Елуредите са безспорна необходимост, но това не означава, че винаги ви трябват последните, най-скъпи модели. Те не се различават твърде много от предшествениците си, пък и до няколко месеца ще бъдат изместени от поредния „подобрен“ вариант.

Декорация за дома

Както при всяко нещо, и при интериорния дизайн има моди. Това обаче не означава, че трябва да се хвърляте да ремонтирате само защото съседите ви го правят. Вместо това се погрижете домът ви да е функционален и уютен.

Автомобили

Има достатъчно добри коли втора ръка на пазара – просто е нужно време и желание за търсенето им. Нима си заслужава да спестявате години или да се заробите с голям заем само за да казвате, че автомобилът ви е нов?

Маркови дрехи

Няма нищо лошо да се поглезите с хубава дреха или чанта отвреме навреме. Но не си заслужава да го правите често. По-добре следете къде и кога има намаления и се възползвайте от тях.

Бижута

Преди да си купите колие или друг аксесоар за стотици левове, помислете – колко пъти ще го сложите? Границата между необходимото и прекаленото е тънка и не бива да се престъпва.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички