БФБ изтри голяма част от вчерашните си ръстове


БФБ изтри голяма част от вчерашните си ръстове
Снимка: Thinkstock

1733

Световните фондови пазари днес са предимно позитивни на фона на силните корпоративни резултати и стабилизирането на китайския пазар. Повечето инвеститори обаче остават предпазливи преди края на двудневното заседание по паричната политика на Федералния резерв на САЩ, от което се очакват насоки за момента на предстоящото увеличение на лихвените проценти.

За разлика от големите международни пазари днес Българска фондова борса (БФБ е оцветена в червено и изтрива голяма част от вчерашните си ръстове. SOFIX отстъпва с 1.22% до 475.89 пункта, а търговския обем на регулирания пазар достигна 1.5 млн. лева.

По-голямата част от оборота за деня бе формирана от сделки по позицията на фармацевтичната компания „Софарма” АД на обща стойност от 1.1 млн. лева, при които пазарната оценка на дружеството в края на деня отстъпи с 2.74% до 2.80 лева за една акция.

С понижение в рамките на 2% деня завършиха още и емисиите на „Свилоза” АД, „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, „Адванс Терафонд” АДСИЦ и акциите на борсовия оператор.

В сегмента за компенсаторни инструменти най-активно се търгуваха компенсаторните записи, които нарастват леко до ниво от 41 стотинки за брой.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички