БФБ се оцвети в синхрон с международните пазари


БФБ се оцвети в синхрон с международните пазари
Снимка: iStock/Guliver

2019

Слабите данни за износа и вноса в Китай рано днес хвърлиха сянка върху перспективите за икономически растеж, което предизвикаха разпродажби на световните капиталови пазари. Европейските акции са на път да прекратят печелившата си серия, като за това спомогнаха и лоши данни от Германия, а негативната вълна се прехвърли и зад Океана, където основните индекси също стартираха сесията с понижения.

Българска фондова борса днес е оцветена в синхрон с международните пазари, като и четирите основни индекса записват понижения в рамките на един процент. Най-голям спад от 1.04% отчита SOFIX, който завърши на ниво от 438.26 пункта.

Дневният оборот надхвърли 1.2 млн. лева като отново по-голямата част от него бе формирана от големи пакетни прехвърляния. Днес те бяха по позициите на „Синтетика” АД, „Холдинг Варна” АД, „Холдинг Нов Век” АД, „Адванс Терафонд” АДСИЦ, „Химимпорт” АД и „Първа инвестиционна банк” АД.

Сред най-ликвидните емисии на родния пазар днес понижения от 1 до 3% реализират „Монбат” АД, „Адванс Терафонд” АДСИЦ и обикновените и привилегированите акции на „Химимпорт” АД.

На компенсаторния пазар се търгуваха и трите вида инструменти, като боновете за земеделска земя остават на цена от 60 стотинки за брой, а записите се търгуват на нива от 39-40 стотинки за лев номинал.

http://www.bulltrend-bg.com/

 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички