Борисов: Направихме много, за да не поскъпне токът за потребителите


Борисов: Направихме много, за да не поскъпне токът за потребителите
Снимка: БГНЕС

1596

На никой не му е приятно да се вдига цената на тока, но за мен беше важно за потребителите да не се вдига. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на участъка Белокопитово - Каспичан от автомагистрала „Хемус“.

На въпрос дали го притесняват декларациите на бизнеса, че ще да протестират заради цените на тока, Борисов коментира, че това е демокрация и всеки има право да протестира, съобщава "Фокус".

„КЕВР е организацията, която определя цените на тока, а ние мисля, че направихме доста неща, за да не се вдигне за потребителите. Не мога да отговарям нито за бизнеса, нито за синдикатите. Виждал съм се с тях поне 6-7 пъти и всички тези мерки, които въведохме бяха след срещи с тях, одобрени с тях на общи пресконференции – и за фонда, който създаваме, и за всичко останало”, заяви министър-председателят.

По думите му поне половината от магистрала "Хемус" ще бъде построена по време на този мандат.

"Новата отсечка между Белокопитово и Каспичан е важен участък от амбициозния ни план за довършване на АМ „Хемус”, каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на откриването на участъка.
„Тези 5 км от АМ „Хемус” са разгърната площ над 10 км и са важна част от автомагистралата . Това е един проект планиран преди много години, изцяло построен и финансиран със средства от държавния бюджет”, каза още Лиляна Павлова. Тя допълни, че пътния възел е с формата на диамант и пожела този диамант да бъде успешно начало за дострояване на оставащите 250 км от автомагистралата. За тяхното изграждане са необходими над 1,9 млрд. лв. с ДДС.

 

 

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички