Борисов: У нас банкова криза няма


Борисов: У нас банкова криза няма
Снимка: БГНЕС

1280

Банкова криза в България няма. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на блиц контрол, предаде "Фокус".

"Темата е винаги "дайте пари". През цялото време се стараем да сме финансово дисциплинирани. Винаги съм считал, че тези, които полагат усилия, трябва да са стимулирани. Всички еврофондове работят, парите си влизат в България. Приключихме плащанията и в земеделието. Благодарение на политическата воля на всички партии, това се случва. Банкова криза в България няма", подчерта Борисов.

По думите му българите вече са видели, че над 3 млрд. лева Фондът за гарантиране на влоговете в банките е изплатил. "Не искаме да създаваме истерия. Няма какво да се случи в България", добави Борисов. Той посочи, че ако има проблем това е изборът на ръководство на БНБ. "Хубаво е парламентът да положи усилия и да избере ръководство на БНБ", заяви Борисов.

"Ще проверя и ако не са превели парите за помощ на българите в Украйна, ще ги преведат. "Нито Агенцията на българите в чужбина, нито някой друг ме е информирал", посочи той.

"Виждате колко сме дисциплинирани в отговорите. В предишния мандат, когато беше обявен блиц контрола на Орешарски му задаваха по два въпроса. Както виждате не се оплакваме, а се стараем да бъдем конкретни и да отговаряме. Министрите нямат указания да правят нещо друго. всеки един се старае много по отговорите си. Няма тенденция да се отнасяме с неуважение към въпросите ви. Към толкова много парламентарни групи в НС, ние търсим съгласие от всички", каза още Бойко Борисов.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички