Димитров призова за по-голям контрол на акцизните стоки


Димитров призова за по-голям контрол на акцизните стоки
Снимка: БГНЕС

1604

Необходим е засилен контрол върху производството на акцизни стоки. Това заяви от парламентарната трибуна Мартин Димитров от ПГ на Реформаторския блок в изказване относно внесено предложение за промени в Закона за акцизите и данъчните складове,  съобщи Фокус.

„Всички парламентарни групи се обявиха да не се взима заем. Убедени сме, че всички групи, които искаха единодушно да не се взимат дългове, сега ще ни подкрепят. По време на мандата на Пламен Орешарски тези измервателни уреди бяха демонтирани от акцизния склад. По време на неговия мандат, Министерство на финансите взима решение да се премахнат тези уреди от акцизния склад на „Лукойл"”, заяви Димитров. Той посочи, че ако искат наистина да направят системни мерки, за да има по-голяма събираемост на приходи, трябва всички производители на акцизни стоки да имат монтирани измервателни уреди.

„Текстът, който предлагам е съгласуван с Агенция „Митници". Ако някоя парламентарна група би искала да измени част от текстовете, ще се съгласим между първо и второ четене. Специално към колегите от ГЕРБ, тези мерки трябва да бъдат възстановени в пълния им мащаб. Всяка една група, която гласува да няма нов дълг, трябва да ни подкрепи. Трябва да има засилен контрол върху производството на акцизни стоки. Това ще позволи намаляване на бюджетния дефицит и външния дълг", допълни Димитров.

Той заяви, че от РБ са убедени, че ПГ на ГЕРБ, която първа въведе тези измервателни уреди, ще ги подкрепи. „Допълнителни разходи няма да бъдат наложени. Трябва да въведем автоматизиран режим на контрол, който да бъде приложен към всички производители на акцизни стоки. Ако искаме да реформираме България, това е една от първите мерки, която трябва да предприемем", каза още Мартин Димитров.

Дебатите продължават.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички