Дружество на Пеевски купува "Химко"


Дружество на Пеевски купува "Химко"
Снимка:

4447

"Химко" ще бъде възроден. След няколко неуспешни опита за продажба, за потъналия в разруха и обявен в несъстоятелност бивш завод за торове във Враца, се намери купувач. Става дума за дружеството "НСН Инвестмънт", в което мажоритарен съдружник е депутатът Делян Пеевски. Информацията ни бе предоставена от синдика на "Химко" Росица Томова, според която "НСН Инвестмънт" е единственият кандидат, подал оферта до приключването на търга, съобщава "Стандарт".

Адвокат Александър Ангелов, който като пълномощник на купувача в процедурата по провеждането на търга, също потвърди новината. Според Ангелов купувачът "НСН Инвестмънт" има сериозно намерение да възстанови част от производството на "Химко", с което да се открият нови работни места в региона на град Враца, който е в тежко икономическо състояние и с висока безработицата. Предстои процедурата по продажбата на "Химко" да бъде приключена в рамките на следващите два месеца и съобразно изискванията на закона.

Някогашният химически гигант Химко" бе стратегическо предприятие за Северозападна България, приватизирано през 1999 г. по време на управлението на Иван Костов. "Химко" последва съдбата на десетки други български предприятия, стигнали до фалит и прекратили дейността си. През 2003 г. заводът окончателно прекрати производството си. Следваха години на разграбване на активите и тежки съдебни битки, като днес "Химко" е само спомен за работещата някога българска икономика.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички