Манолова готова да иска помощ от ЕК в борбата с "Топлофикация"


Манолова готова да иска помощ от ЕК в борбата с "Топлофикация"
Снимка: БГНЕС

1916

Готова съм да поискам подкрепа от ЕК за най-трудната ми битка с "Топлофикация". Това каза на пресконференция омбудсманът Мая Манолова.

"Започнах да прилагам и правото на косвена законодателна инициатива, на което има правото омбудсманът. Изготвих предложения по бюджета на НЗОК, Закона за здравното осигуряване, Закона за равнопоставеност между половете и др. Участвам активно в работата на парламентарните комисии, както и на КЕВР. Изготвих 3 специални доклада - състояние на затвори и психиатрии, "Топлофикация" и детските интернати", коментира Манолова, цитирана от "Фокус".

По думите ѝ именно битката с "Топлофикация" е най-трудната за нея, защото в нея са замесени много сериозни интереси, зависимости, пари. 

"Не съм се отказала, тази битка ще я водя до край. Ще започна с нова сила от новия отоплителен сезон, ще се обърна към СОС. Ще настоявам СОС, който е собственик на столичната "Топлофикация" да наложи правила, които да не защитават само монополиста, а и столичани. Ще предложим текстове, които да забранят на Топлофикация да рекетират столичани. Ще поискам среща и с евродепутатите от всички светове", обясни тя. Манолова допълни, че ако не успее да се справи с помощта на българските институции ще поиска подкрепа от ЕК.

Омбудсманът припомни и започналата наскоро кампания за намаляване на екотаксите. "Това са далавери за 60 млн.лв.", пояси тя.

"Поех ангажимент да работя с гражданските организации. Партнираме с над 100 браншови организации в защита на потребителите, деца и др. Тези, които протестираха срещу избирането ми за омбудсман преди 1 година, сега са ми партньори", каза още Манолова.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички