Несигурността около Фед стабилизира йената


Несигурността около Фед стабилизира йената
Снимка: Thinkstock

1219

Йената нарасна при търсене на сигурност заради спада на азиатските борсови индекси, докато долара остава близо до няколко седмичните дъна при намалелите очаквания за повишение на лихвите на Федералния резерв през тази година. Данни от Китай за търговския баланс показаха смесена картина. Износът е спаднал, но с по-малко от очакваното, докато вноса е намалял с повече от прогнозираното.

Долар/йена е на 119.90 и все така остава в средата на вече дълго задържалия се рейндж. Евро/йена е на 136.25. Австралийският долар падна до 87.60 йени, както и до 0.7310 срещу долара при двумесечен връх в понеделник на 0.7382.

На Федералния резерв предстоят тази година още само две редовни заседания, на 27 и 28 октомври и на 15 и 16 декември. Проучване на Ройтерс показа, че 46 от общо 66 запитани стратези по валутната търговия са на мнение, че допълнително забавяне на повишението на лихвите ще представлява значителен риск за силата на долара. Междувременно председателя на Фед в Аталанта, Денис Локхарт, заяви в понеделник, че централната банка ще разполага с много повече данни през декември отколкото на заседанието този месец.

Активността вчера беше слаба, тъй като в САЩ беше официален празник по случай деня на Колумб и поради тази причина пазара на облигации остана затворен. В Япония също имаше официален празник.

Евро/долар е стабилно на 1.1360 при вчерашен триседмичен връх от 1.1397. Ивес Мерк, представител на управителния съвет на ЕЦБ, заяви днес, че е прекалено рано да се каже дали негативните фактори, като например забавянето на развиващите се пазари, ще навредят на дългосрочната инфлация в еврозоната.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички