Новата шефка на КЗК: Ще поискам проверка от Сметната палата


Новата шефка на КЗК: Ще поискам проверка от Сметната палата
Снимка: БГНЕС

2457

Проверка на Сметната палата и на Агенцията за държавна финансова инспекция в Комисията за защита на конкуренцията. Това ще е една от първите стъпки на новия председател на КЗК Юлия Ненкова, която днес беше избрана на поста от Народното събрание.

В момента Ненкова е заместник-кмет в Столичната община с ресор "Законност, координация и контрол".

Пред БНР тя заяви, че не се притеснява от нападките срещу нея, има 36 години опит като юрист, а върховенството на закона за нея е най-важното.

"Който е работил с мен, знае, че съм принципен човек и няма да допусна никакви закононарушения. Ще се старая работата на КЗК да е прозрачна и обективна. Ще направя всичко възможно, за да покажа, че продължавам по същия начин", каза Ненкова.

"Моята кандидатура е чисто професионална, тя не е обвързана с партийни ангажименти", заяви тя и допълни, че единствената причина, поради която се е съгласила да бъде номинирана за председател на КЗК – една комисия, която събира сериозно недоволство през последните години, е професионалното предизвикателство.

Ненкова каза, че след встъпването в длъжност със сигурност ще предизвика проверка на Сметната палата и на Агенцията за държавна финансова инспекция, за да знае какво заварва като финансово състояние на комисията и анализ на нейната работа.

Тя възнамерява да извади на показ работата на Комисията за защита на конкуренцията, като заложи на повече комуникация с медиите и работа с неправителствените организации.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички