Няма забавяне на документи на болни деца, твърдят от МЗ


Няма забавяне на документи на болни деца, твърдят от МЗ
Снимка: БГНЕС

3307

Няма забавяне в придвижването на документите на деца, нуждаещи се от лечение в чужбина, заявиха от Министерството на здравеопазването.

Министърът на здравеопазването Петър Москов е подписал днес формуляр S2, с който държавата поема финансирането на лечението в чужбина на пациент до 18 г., което не се заплаща от НЗОК.

Още 4 формуляра S2 за лечение в чужбина на деца със заболявания, които се финансират от НЗОК, но не могат да се извършат в България, са били подписани днес от управителя на НЗОК Глинка Комитов. И петте заявления са подадени вчера, уточниха от пресслужбата на ведомството.

На 28 април Комитов е подписал и други 4 формуляра S2 за лечение на деца в чужбина, постъпили от Фонда за лечение на деца на 27 април.

Създадена е необходимата организация за бързо обработване на заявления за лечение на деца в чужбина, нуждаещи се от подписа на министъра на здравеопазването или управителя на НЗОК за формуляр S2.

Според нормативните актове, съобразени с директивите на ЕС, формулярът S2 се подписва от управителя на НЗОК и от министъра на здравеопазването.

През последните дни представители на родителски организации и експерти изразиха сериозно притеснение, че след показната акция във Фонда за лечение на деца е настъпил хаос, в резултат на който ще пострада лечението на тези, които чакат за медицинска помощ в чужбина.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички