Обвинение към ДКЕВР - има купени при вас


Обвинение към ДКЕВР - има купени при вас
Снимка: БГНЕС

2078

Трябва да се намали цената на индустриалния ток, за да може хората да не го плащат и него в цените на другите продукти. Това заяви Мария Капон в коментар за отново наболялата тема с цената на тока.

От своя страна съветникът на икономическия министър Божидар Лукарски - Владимир Каролев посочи, че 90% от приходите от сметки за ток на практика отиват в държавни дружества – например НЕК. Да не би 2008-2009-2010 година аз да съм гласувал да се преизпълнява дела на зелената енергия, на когенерациите, на заводските централи? Заводските централи се спонсорират годишно с милиони – например тази на „Брикел”, заяви Каролев. Ако обаче се затворят толкова централи, хиляди отиват на улицата, отделно в този сектор има политическо влияние – например партия „Лидер”, подчерта Капон. Смятам, че „Лидер” търгува с ГЕРБ за политическа подкрепа – вижте как мина пенсионната реформа, заяви Капон.

Регулаторът за мен е основният проблем – там има купени хора, подчерта Каролев. И отново напомни какво е казал за заводските централи и когенерациите.

Грешно е да се каже, че „Енерго-про” дало две фактури за един период. Фактурите са за целия декември – едната и част от януари, уточни Каролев. Има си електромери, които обаче се проверяват от държавата – ДАМНТ, добави той. И припомни – и ЧЕЗ, и EVN огромната им част от бизнеса им е в Европа, не в България и е смешно да се говори, че те дошли тук да ни пият кръвта.

Същевременно Нова телевизия показа недоволни клиенти от Габрово. Основният аргумент е срещу получаването на две фактури от „Енерго-про”, които трябва да се платят в срок от по-малко от два месеца – до 10 февруари и до 25-ти февруари. Аз в рамките на този период не взимам втора заплата, казаха хората.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички