Още обществени поръчки може да бъдат спрени, потвърди и Лукарски


Още обществени поръчки може да бъдат спрени, потвърди и Лукарски
Снимка: БГНЕС

2616

Възможно е да бъдат спрени още обществени поръчки. Идеята е те да бъдат проведени по новия Закон за обществените поръчки. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски след представянето на процедура по новата ОП "Иновации и конкурентоспособност", предаде "Дарик".

По думите му е нормално и е по-добър вариант, когато има нова правна регулация и има текущи поръчки и те са на голяма стойност, да бъдат проведени по новия закон, който е по-добър.

Министърът обаче отказа да влиза в хипотези, какво би се случило при евентуално оскъпяване на поръчка след прекратяването й - например за новите лични документи.

Попитан дали са изрядни поръчките в ресорния за ведомството сектор и кое е нещото, което генерира най-много корупционни практики и съмнения, министърът посочи административната тежест и бюрокрацията. Обществените поръчки не са единственият или основен генератор на съмнения по отношение на корупция, обобщи Лукарски. "Що се отнася до това дали са изрядни поръчките и в кой сектор са изрядни има закон, а и нов такъв и орган, който може да се произнесе", заяви той и визира Комисията за защита на конкуренцията, Върховния административен съд и Прокуратурата.

Лукарски заяви, че подкрепя усилията на премиера Бойко Борисов да превърне държава за пример в ЕС с това, което прави в икономиката и в частност с новата процедура по внедряване на иновации. Това по думите му трябва и ще повиши икономическия растеж на България.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички