От 1 юни ще може да се кандидатства за обновление на селата


От 1 юни ще може да се кандидатства за обновление на селата
Снимка:

2308

От 1 юни 2016 г. се очаква отваряне на първите подмерки от мярка 7 "Основни услуги и обновяване на селата в селските райони" от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., която е основна за развитието на малките населени места. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на Националната среща на евроекспертите от общините, предаде пресцентърът на МЗХ.

Грудев посочи, че до края на декември ще има изготвен първоначален вариант на Наредбата за прилагане на мярката, която ще даде стабилност и сигурност на бенефициентите. "Общият бюджет на Мярка 7 е 685 млн. евро до 2020 г. Трябва да направим така, че всяко едно евро да отиде там, където е най-необходимо, защото съм убеден, че желанията за инвестиции ще надхвърлят възможностите на бюджета по програмата", допълни зам.-министър Грудев.

Той обясни, че през юни догодина ще започне приемът за инвестиции, свързани с пътища, водопроводи, социална и образователна инфраструктура.

Когато общината е бенефициент, финансирането ще е 100%, а когато е ВИК операторът, ще се финансират 75% от инвестициите, обясни заместник-министърът. "Разчитам на приоритизация при изготвянето на проекти за социална и образователна инфраструктура. Тези обекти генерират много позитиви за населените места и ползвателите на тези инвестиции", уточни Грудев.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички