Позитивизъм на европейските борси, на БФБ за пореден ден няма нищо интересно


Позитивизъм на европейските борси, на БФБ за пореден ден няма нищо интересно
Снимка:

2048

Европейските фондови пазари се оказаха прави в сутрешния си позитивизъм. Очакванията, че след днешното заседание на Европейската централна банка гуверньорът й Марио Драги ще даде заявка за още по-агресивна монетарна политика, напълно се оправдаха.

Драги даде да се разбере, че програмата за количествени улеснения ще бъде преработена, така че да позволи още по-големи покупки на правителствен дълг, издаден от членовете на еврозоната, тъй като последните развития в глобалната икономика са довели до понижаване на прогнозите на икономистите на ЕЦБ относно инфлацията и икономическия растеж във валутния съюз.

Това даде още по-силен тласък на борсите в Европа, които малко преди да затворят днешната търговия се движат с повишения от около и над 2%. Същевременно зорсите в САЩ също отвориха на положителна територия, а спадът на еврото след заседанието на ЕЦБ доведе до понижение в цената на златото. З

а сметка на това петролът поскъпва за втори пореден ден, като черното злато от сорта „Брент“ се разменя срещу 51,30 долара за барел, докато американският суров петрол е с около 4 долара по-евтин.

На Българска фондова борса (БФБ) продължава да не се случва нищо особено, а глобалните позитивни настроения не достигнаха до нашия капиталов пазар.

Минималните понижения за борсовите индекси при скромни изтъргувани обеми характеризират всичко, което се случи на борсата днес. Оборотът на регулирания пазар беше в размер на 180,4 хил. лв.

Сред поевтиняващите акции се отличиха тези на „Монбат“ и „Химимпорт“, докато сред малкото поскъпващи се наредиха книжата на „Зърнени храни България“.

Компенсаторните записи поевтиняха до 40 стотинки за лев номинал, докато боновете за земеделска земя изтриха сутрешните си печалби и затвориха на цени от 60 стотинки.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички