Превозвач: Две трети от превозите в България са нелегални


Превозвач: Две трети от превозите в България са нелегални
Снимка:

1801

Две трети от превозите у нас се осъществяват от нелегални превозвачи. Те съсипват бизнеса и подлагат на риск живота и здравето на пътуващите. Това каза Ивайло Константинов, собственик на една от най-големите транспортни фирми „Юнион Ивкони” по повод катастрофата на немската магистрала А3 между автобус с българска регистрация и товарен автомобил, при която бяха ранени девет души, предаде "Фокус".

„Искам да ви кажа, че наяве излизат едно от десет такива произшествия. Съвсем логична е опасността, при положение, че един шофьор често изминава 40 часа път без да почива”, каза още той. „Нашата последна информация касаеше средно дневно, че 80 микробуса и минивана напускат страната с пътници. Това са две трети от превозите от България за Европа. По принцип и от международните превози. Погледнете сайтовете на фирмите и ще видите, че останахме 3-4 фирми с по-сериозен обем превози. Колегите просто фалираха”, обясни Константинов.

Той уточни, че лицензираните превозвачи алармират от години за това. „Безсилни ли са властите и контролиращите органи да се справят с този проблем, който остана само и единствено в България да съществува? Миналата година имаше две такива произшествия в Италия, други две в Сърбия, едно в Монтанско, където загинаха 7 души”, коментира Константинов.

„Ясно е при установяване на обществен превоз на пътници срещу заплащане, какво точно се изисква и какви са правилата. Ясно е, че лицензираните фирми, които притежават редовно издадени разрешителни, подлежат на контрол. Ние приветстваме това да бъдем контролирани, но според мен няма как властите да продължат да си затварят очите”, категоричен бе той.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички