Проект на българката Екатерина Карабашева е финалист в конкурса Google Impact Challenge 2016


Проект на българката Екатерина Карабашева е финалист в конкурса Google Impact Challenge 2016
Снимка:

4373

Проектът на българката Екатерина Карабашева в помощ на хора с хранителни разстройства Jourvie е избран от над 2200 кандидатстващи проекти като един от десетте финалисти в конкурса Google Impact Challenge 2016 за социални иновации в Германия. Достигането до финала осигурява финансиране от Google.org. Един от десетте финалисти ще заслужи и титлата на победител чрез онлайн гласуване до 24-ти февруари на g.co/Ehrensache.

Какво е Jourvie?

Jourvie е социален проект, основан от Екатерина Карабашева през 2013 година. Екипът, базиран в Берлин, разработва мобилно приложение в помощ на хора с хранителни разстройства като анорексия и булимия. Приложението подкрепя пациентите по време на терапията и по този начин улеснява лечението.

През януари 2016 Екатерина Карабашева бе включена в списъка на Forbes “30 under 30” в категорията социални предприемачи. Общо четирима млади българи са включени в престижната класация.

Какво е Google Impact Challenge 2016?

Google Impact Challenge е конкурс за иновативни социални проекти. Отличени са идеи, които използват дигитални медии, за да разрешат проблеми с обществена значимост. Победителите ще получат награди и професионална подкрепа от Google и нейните партньори в реализацията на идеите си.

До 24-ти февруари всеки може да гласува за крайния победител на Google Impact Challenge. Той ще получи допълнително финансиране от 250,000 евро.

Всеки може да подкрепи проекта, като даде своя глас тук: https://impactchallenge.withgoogle.com/deutschland/charity/jourvie

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички