SOFIX отстъпва


SOFIX отстъпва
Снимка: iStock/Guliver

4246

След солидния си ръст от над 1% вчера, днес индексът на сините чипове на родния пазар SOFIX върна част от печалбите си като отстъпи с 0.74% до ниво от 454.25 пункта.

Дневният оборот на Българска фондова борса достигна 1.4 млн. лева, формирани благодарение на пакетни прехвърляния по позициите на „Експат Имоти” АДСИЦ, „Формопласт” АД, „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ и „Етропал” АД.

Сред най-активно търгуваните позиции и днес се нарежда тази на едно от най-ликвидните дружества на родния капиталов пазар - „Химимпорт” АД. Цената на холдинга остана в познатите ни граници, като в края на сесията отчита минимален ръст от 0.32% до 1.249 лева за една ценна книга.

В сегмента за компенсаторни инструменти активно се търгуваха боновете за земеделска земя, които завършиха деня без изменение на ниво от 64 стотинки за лев номинал, а компенсаторните записи леко нарастват до цена от 27.9 стотинки за брой.

Предимно негативни са днес настроенията на световните фондови борси. След пониженията в Азия рано сутринта, европейските пазари малко преди края на работния ден също са на път да завършат със слаби понижения.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички