Силен ден за международните капиталови пазари


Силен ден за международните капиталови пазари
Снимка: iStock/Guliver

2732

Международните капиталови пазари продължиха със силното си представяне от вчера. Причина за това стана ръстът на цената на петрола близо до най-високите и нива от месец ноември насам, а също така и постигнатото споразумение за гръцкия дълг, който през миналата година бе сред основните притеснения за инвеститорите. Европейските индекси малко преди края на деня нарастват с около процент, а на Уолстрийт сесията стартира с повишения от около половин процент.

След доста слабо активното начало на търговията на Българска фондова борса днес, борсовият ден у нас приключи с оборот от 479 хил. лева. Тази сума бе формирана основно благодарение на пакетни прехвърляния по позициите на „Холдинг Варна” АД и „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ.

По-значителен интерес отбелязваме към емисията на „Биовет” АД, която поскъпна с 5.93% до цена от 11.86 лева за една акция. Слаб ръст от половин процент записаха още и книжата на борсовия оператор, а понижение от 1.98% отчитаме при емисията на „Софарма Трейдинг” АД.

Сред основните измерители на родния пазар единственият, който отчете забележимо изменение бе индексът на дружествата инвестиращи в недвижими имоти BGREIT, който нарасна с 1.03%.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички