Скромен оборот, но с разнообразно участие на емисии


Скромен оборот, но с разнообразно участие на емисии
Снимка: Thinkstock/Guliver

2593

Втори пореден ден на ръстове записват капиталовите пазари в Европа подпомогнати от сериозното поскъпване при книжата на автомобилопроизводителите, а инвеститорите са стимулирани от надеждата за отпускане на допълнителна финансова помощ от страна на Европейската централна банка.

С около две десети ръст в пазарните измерители приключи днешната сесия на родна територия. Общият борсов оборот остана скромен в рамките на 320 хил. лева, но с разнообразно участие на множество емисии с изтъргувани обеми до 50 хил. лева.

Продължава активността при емисията на “Сирма груп холдинг“АД, която отстъпи от пазарната си оценка с 3,69% и приключи на ниво от 1,20 лева за брой ценна книга. “Софарма“АД и “М+С хидравлик“АД също се настаниха в отрицателния сектор с понижение в борсовата си стойност от 0,8% съответно до 2,50 и 4,90 лева за една акция.

Сред печелившите с ръст от 0,20% и 1,36% се наредиха “Адванс терафонд“АДСИЦ и “Феърплей пропъртис“АДСИЦ, а с покачване от малко над 3% до 10 лева за брой приключи емисията на “Агрия груп холдинг“АД.

Близо 70 хил. лева оборот регистрира сегмента за компенсаторни инструменти формиран от участието единствено на боновете за земеделска земя, които леко се понижиха до цена за последна сделка от 60 стотинки за лев номинал.

http://www.bulltrend-bg.com/

 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички