Срокът за ремонта на тунел „Витиня“ се удължава до началото на 2017


Срокът за ремонта на тунел „Витиня“ се удължава до началото на 2017
Снимка:

5685

Състоянието, в което са тунелите ни и в случая „Витиня” е изключително тежко. Това е съоръжение, което е на повече от 32 години, а всъщност почти още толкова не е ремонтирано. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след инспекцията на ремонтните дейности в тунел „Витиня” на автомагистрала „Хемус”, предаде Фокус.

Работата по съоръжението е много сериозна, а строителството на тунела не отговаря на съвременните норми за безопасност, коментира Павлова. По думите й след започването на ремонтните дейности се е оказало, че времетраенето и обемът на допълнителните дейности ще бъдат повече от очакваните.

„Трябва да се направят изолациите, допълнително облицовки, да се работи по отношение на много повече дейности, свързани с отводняването, което ще даде възможност да се предотвратят течовете, да се направи ремонт на осветлението и да се вземат всички мерки, свързани с вентилирането. Всичко това ще отнеме повече време и затова срокът, който имаме няма да може да бъде в тези съкратени варианти, защото беше при много по-малък обхват на дейността”, каза министър Павлова. Освен това допълнителните дейности ще наложат и увеличаване на финансирането, което също може да забави завършването на проекта. Очакванията на министър Павлова са ремонтът да приключи през пролетта на 2017 г.

Ремонтът в тръбата за Варна на най-дългият тунел у нас „Витиня”– 1 195 м, стартира на 27 юни. По първоначална информация се очакваше той да приключи до месец декември 2016 г. Ремонтните дейности включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизолация, обновяване на пътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване, ново LED осветление.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички