Варуфакис създава "Алианс за Европа"


Варуфакис създава "Алианс за Европа"
Снимка: Getty Images/Guliver

2822

Бившият министър на финансите на Гърция Янис Варуфакис иска да създаде непартиен проект "Алианс за Европа", в който и германските консерватори ще бъдат добре дошли.

Проектът трябва да бъде надпартиен, където да има място за всеки, който мисли проевропейски и иска да съживи демокрацията в Европа, казва Варуфакис пред "Шпигел".

Освен консерваторите, както подчертава бившия финансов министър, поканен да участва в проекта е и Християндемократическия съюз на Ангела Меркел. Варуфакис е убеден, че неговите опоненти искат да го победят, защото той е истински ляв радикален грък, но преди всичко подчертава, че той е истински европеец.

Бившият гръцки министър на финансите е загрижен европейският континент да не "попадне в ръцете" на антиевропейците, каквато е например Мари Льо Пен. Въпреки че Варуфакис изрично не е казал, според списанието негов партньор в Германия е Оскар Лафонтен.

Бившият лидер на Социалдемократическата партия Лафонетн, за когото може да се каже, че е един от редките автентични социалдемократи, на когото също му се приписва и "лов" в десни води, остро критикуваше реформите на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер. Варуфакис уточни още, че е разговарял с Лафонтен и че ще се срещне политиците на германската левица.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички