3 пагубни навика, които организираните хора нямат


3 пагубни навика, които организираните хора нямат
Снимка: iStock/Guliver

3731

Добрата организираност е ключов фактор за успех в кариерата. За да я постигнете обаче, трябва да се отървете от навици, които внасят хаос в живота ви, пише Inc.com. Ето три от тях.

Организираните хора...

1. ... не отлагат.

Отлагането води единствено до високи нива на стрес и пълна дезорганизация. Колкото по-дълго чакате, за да направите нещо, толкова по-трудна става неговата реализация(плюс високата вероятност, че ще се справите по-зле със задачата, заради повишеното напрежение и времевите ограничения).

Когато не отлагаме и завършваме работата си навреме, избягваме постоянното чувство, че нещо ни виси на главата. Научете се сами да си поставяте срокове, дори за най-малките задачи, и ще откриете колко освобождаващо може да бъде чувството, когато се справяте с нещо в рамките на точно определено време

2. ... не са перфекционисти.

Организирани хора оставят у другите впечатлението, че са перфекционисти, но това не може да бъде по-далеч от истината. Тази илюзия се дължи на факта, че те винаги имат достатъчно време и място, за да направят най-важните неща по перфектния начин.

Ако мислите, че трябва да бъдете перфектен във всичко, което правите, резултатите ви винаги ще бъдат половинчати и незадоволителни. Опитайте се да дават най-доброто то себе си за това, което намирате за най-важно и бъдете доволен с „достатъчно добро“ за всичко останало.

3. ...не поемат твърде много задачи наведнъж.

Едно от най-големите предимства на организираността е свободата от претоварване и затрупване със задачи. Организираните хора знаят как да делегират. Те избягват мултитаскинга и фокусират вниманието си върху една задача във всеки определен момент.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички