4 начина да се справите с напрежението по време на тежък ден


4 начина да се справите с напрежението по време на тежък ден
Снимка: iStock/Guliver

3735

Имате тежък ден? Идеалният начин да разпуснете е изцяло да се изолирате от задълженията си. За съжаление, това невинаги е възможно. От Inc.com ни дават няколко съвета за това как да се справим с натоварването, когато не можем съвсем да оставим работата.

1. Дишайте

Отделете 10 или 15 секунди, в които да затворите очи и да игнорирате напълно всичко, което става около вас. Съсредоточете се само и единствено върху вашето дишане. Ще останете изненадани колко добре се чувствате след това.

2. Насочете мислите си към хората, които цените

Обърнете внимание на хората, които ви карат да се чувствате добре в кожата си и да се гордеете с постигнатото от вас. Това е един изключително лесен метод да си напомните, че ви е грижа не само за най-близките ви, но и за самите вас.

3. Пийте вода

Пиенето на вода е едно от първите неща, които забравяме, когато сме заети с огромен куп задачи. Важно е да се знае, че има огромна разлика между начина, по който работи тялото ни, когато сме хидратирани и когато не сме.

Отпивайте малки глътки вода през целия ден и превърнете тези моменти в кратки мигове на почивка, в които да прочистите съзнанието си от натрупаната излишна информация.

4. Прекарайте един час в самота

Намирането на тихо и спокойно място, далеч от колеги и приятели, за един или два часа, е изключително полезно, ако не дори необходимо, за да запазите висока продуктивност през деня. През това време може да стигнете до нови идеи или да намерите вдъхновение за решението на проблем, който ви тормози.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички