4 вида бизнес, които можете да започнете почти без пари


4 вида бизнес, които можете да започнете почти без пари
Снимка: iStock/Guliver

4902

Хиляди хора по света мечтаят да имат успешен бизнес, но са възпрепятствани от различни обстоятелства. Някои просто нямат достатъчно добра идея или мотивация. Най-честата пречка обаче очаквано са парите. Разбира се, съществуват заеми и начини за привличане на инвестиции, така че липсата на финанси не е оправдание за тези, които наистина искат да успеят. А има и бизнеси, чието стартиране изисква доста малко пари. От Inc.com ни представят някои от тях.

1. Бизнес в сферата на изкуството или занаятите. Ако сте творец, можете да продавате произведеното от вас онлайн. Платформи като Etsy, eBay и Amazon, както и други, могат да ви помогнат в начинанието.

2. Домашни услуги. Ако предлагате услуги като гледане на деца, разхождане на домашни любимци, градинарство, не ви трябва офис, нито пък много средства. Пуснете обява онлайн, а преди това поразпитайте в квартала си или пък направете флайъри и ги раздайте.

3. Ремонти. Ако имате умения като дърводелец, електротехник или друг вид ремонтни дейности, можете да предложите услугите си по същите начини както при горните. Ще трябва да инвестирате само в инструменти. В случай че ви потръгне, с времето можете да си основете цяла фирма.

4. Консултации. Има ли сфера, в която сте експерт? Чувствате ли, че сте научили много на настоящата си работа? Ако е така, можете да се пробвате като консултант. Хора и фирми, които тъкмо започват в конкретната индустрия, ще бъдат благодарни за съветите ви.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички