6 стратегии за справяне с негативни хора


6 стратегии за справяне с негативни хора
Снимка: Thinkstock

6792

Всички сме изпитвали страничните ефекти от комуникацията с негативни колеги, познати или партньори. Може би работите с някой, който непрекъснато се оплаква, но предприема нищо, за да се справи с проблемите си. Или имате приятел, който говори против другите и създава драма. Какъвто и да е случаят, тези хора могат да ви повлияят много зле, пише Enterpreneur.com. Ето как да се справите с тях:

Поставете граници. Не се чувствайте длъжни да стоите и да слушате безкрайните им оплаквания. Дистанцирайте се, доколкото можете. А ако все пак ви се налага да общувате с тях, старайте се да е максимално кратко.

Негативните служители – вън. Дори един зле настроен човек в екипа ви може да прехвърли отношението си върху всички останали. Срещнете се на четири очи, обяснете му къде е проблемът и му дайте шанс да се промени. Ако това не се случи, може би е време да го освободите.

Избирайте битките си. Не влизайте в спор за всяко дребно нещо, което ви подразни. Освен че самият вие ще паднете жертва на негативизма, ще направите и лошо впечатление. Контролирайте емоциите си и се старайте да предотвратите ескалация на напрежението.

Не се престаравайте с анализирането. Негативните хора често се държат ирационално. Само ще си загубите времето, ако търсите обяснение на всяко тяхно действие.

Изградете си мрежа от позитивни приятели, познати и професионални контакти. Търсете по-активна комуникация с тях и се оставете на положителното им влияние.

„Раздавайте“ позитивизъм. Щастието и доброто състояние на духа ви са далеч по-важни от нечии груби коментари. Не позволявайте на негативните хора да ви депресират, а се опитвайте да виждате хубавото във всяка ситуация. Може би така ще заразите останалите с позитивния си поглед към нещата.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички