Фрийланс професии, които можете да работите онлайн


Фрийланс професии, които можете да работите онлайн
Снимка: iStock/Guliver

6700

Вече има много начини да печелите пари в интернет и затова не е изненадващо, че доста хора избират да са фрийлансъри. Предимствата на този тип заетост са безспорни – гъвкаво работно време, спестяване на разходи и нерви и др. С какво точно обаче да се захванете? Даваме ви няколко идеи.

Фрийланс писател/коментатор/журналист

Имайте предвид, че едва ли някой ще ви плаща, за да пишете просто за нещо, което ви е интересно. Текстовете ви трябва да са подплатени с проучвания (които също можете да направите онлайн). Помислете каква е сфертата, в която сте най-компетентни. Постарайте се да разширите знанията си в нея и пишете на база тях и на база опит.

Уеб дизайнер

Ако имате основни познания за кодиране или желание да се научите, можете да станете уеб дизайнер. Но ви предупреждаваме – няма да ви е лесно. Ще трябва да работите упорито, за да си изградите име, защото конкуренцията е сериозна. Почти всеки ден се появяват нови и нови стартъпи, занимаващи се с дизайн. Сигурно в началото ще трябва да приемате поръчки за по-малко пари, но не се отчайвайте – с времето нещата ще потръгнат.

Онлайн преподавател

Доста хора учат езици чрез интернет курсове. Станете преподавател по български на чужденци. Дори не е нужно да подготвяте уроци с граматика, защото повечето учащи искат просто да се упражняват, говорейки или пишейки си с носител на езика. Комуникацията обикновено се осъществява по Skype.

Редактор на снимки

Ако сте експерт по програмите за редакция на снимки, можете да предложите услугите си на хора, които искат фотосите им да бъдат „пипнати“. Можете да се развихрите, да бъдете креативни, а след време дори да влезете в рекламния бизнес, изработвайки постери, лога и др.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички