Павлова: Ако надминем 1 млрд. лв. за саниране, ставаме клиенти на прокуратурата


Павлова: Ако надминем 1 млрд. лв. за саниране, ставаме клиенти на прокуратурата
Снимка: БГНЕС

3653

Временно е преустановено сключването на нови договори за саниране. Това е много важен нюанс. Изрично е казано, че досегашните договори, всички одобрени сгради, за които има избрани изпълнители, продължават. Финансовият ресурс е наличен. Така че текущото изпълнение продължава. Това се отнася и до всички сгради, които са започнати - хората може да са спокойни, че ще продължат и ще бъдат разплатени. Но ако надминем 1 милиард лева, всички бихме станали клиенти на прокуратурата, това е недопустимо. Това е единствената причина, а не е инат или заяждане. Напротив, трябва да сме отговорно правителство. Не може да сключваме финансово необезпечени договори. Това трябва да е национална мисия. После ще се мине към тухлените сгради и еднофамилните.

Това повтори министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова пред БНТ.

Павлова уточни, че дори да не беше подадена оставка писмото щеше да е факт: „Не е въпрос на оставка или на предсрочни избори, а на механизми за финансово управление и изпълнение по програмата. Всичко зависи кога ще се приеме бюджета и кога ще работи Народното събрание. Вероятно може би януари. Зависи и от това кога ще бъде назначено служебното правителство."

„За тези две години направихме много – да стабилизираме това, което поехме, защото държавата беше в много тежко състояние, не само за пътищата. Оставяме едно добро наследство. Всеки следващ кабинет може да започне веднага да работи. Машините за почистване са оборудвани с необходимите химикали. Има и необходимите средства. Нямам притеснение и за всички проекти, които сме започнали“, увери още Павлова.

По думите ѝ оставката на инж. Лазаров не е изненадваща: „Той беше част от екипа в предишния мандат. Още в началото на мандата той каза, че когато ние си тръгнем и той ще си тръгне. Това е негова заявка от самото начало. По-ранното му тръгване е по негови лични здравословни причини. Няма драма“, допълни Павлова.

Тя изрази мнение, че назначаването на инж. Дончо Атанасов за председател на АПИ „е най-естествения начин да се осигури плавен преход“, както и че не я притеснява факта, че той е бивш депутат от БСП.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички