Програмата за саниране не била спряна, парите свършили


Програмата за саниране не била спряна, парите свършили
Снимка: БГНЕС

3950

Националната програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради не е спряна. Това съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Припомняме, че снощи стана ясно, че кметовете на общини са получили уведомление от министъра в оставка Лиляна Павлова, че трябва да спрат да сключват нови договори за саниране. Причината е, че е достигнат разполагаемият финансов ресурс от 1 млрд. лева.

В писмото до местните управници се подчертава, че предвид процедурите по приемането на държавния бюджет за 2017 г., обстоятелството, че правителството е в оставка, на този етап следва да се преустанови поемането на нови ангажименти, надвишаващи разполагаемия ресурс от 1 млрд. лева.

На кметовете се препоръчва временно да преустановят подписването на нови договори с външни изпълнители за изпълнение на дейности по Програмата и обявяването на нови обществени поръчки, както и временно да преустановят обявяването на обществени поръчки за избор на изпълнители по определените дейности. Това трябва да стане считано от днес, до осигуряването на допълнителен финансов ресурс по програмата.

В съобщение до медиите от тази сутрин, от МРРБ обясняват, че кметовете са уведомени временно да преустановят сключването на нови договори, докато парламентът приеме Бюджет 2017 и потвърди продължаването на програмата.

Отбелязва се още, че правителството в оставка е предложило бюджетът по програмата да бъде увеличен с още 1 млрд. лева. Предвид факта, че останалите партии в парламента са се обявили срещу продължаването на санирането, не можела да се гарантира приемственост и нейното продължаване.

От ведомството на Лиляна Павлова са категорични, че не могат да поставят под риск и да оставят финансово необезпечени договори, ако останалите партии не подкрепят продължаването на програмата.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички