В Монако продават 5-етажен мезонет за 335 млн. долара


В Монако продават 5-етажен мезонет за 335 млн. долара
Снимка:

3504

5-етажен мезонет в най-високата сграда в Монако, обявен за продажба срещу 335 млн. долара, е само една от сериозните възможности за придобиване на недвижима собственост в супербогатото княжество.

Според данни на New World Wealth броят на богатите в княжеството се е увеличил сериозно през последното десетилетие – 2200 от 40-те хиляди живеещи в Монако притежават по над 10 млн. долара.Този ръст е един от факторите за повишаване и на цената на недвижимите имоти с 27,8% през последните пет години, сочи статистическата служба на княжеството, съобщи CNBC.

Цените на имотите в широката два километра държава са сред най-впечатляващите в света – стойността на 1 квадратен метър в някои от суперимотите достига 111 000 долара. Като цяло срещу 1 милион евро потенциалният клиент може да се сдобие с 20 квадратни метра в Монако, докато в други първокласни места ще успее да получи повече за парите си - 23 квадратни метра в Хонг Конг, 27 квадратни метра в Лондон и около 30 квадратни метра в Ню Йорк.

След известен отлив руските купувачи отново са се завърнали на скъпия пазар в Монако, което е сред факторите за повишаване на цените на имотите. Според специалисти в княжеството руснаците са сред клиентите, ориентирани в горната, най-скъпа част на пазара (над 10 млн. долара).

Обявеният за продажба пететажен мезонет може и да си струва цената – с площ от 3500 кв. метра, безкраен басейн, водна пързалка и т. н.

В долната ценова част на пазара – под 10 млн. долара, се подреждат британци, италианци, шведи и жители на други северноевропейски страни, които се надпреварват за сдобиване с имот в ограничения пазар в Монако.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички