Започва най-мащабният ремонт в историята на НДК


Започва най-мащабният ремонт в историята на НДК
Снимка:

3658

Ударен ремонт стартира още в първите дни на новата година в НДК. Това ще е най-мащабното преустройство на Двореца от построяването му преди 35 години.

В рамките на първите девет месеца на 2017 г. основната сграда на НДК ще бъде модернизирана и адаптирана, така че да отговаря на всички изисквания за провеждане на срещите от българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. През януари 2018 г. България поема щафетата от Естония, при това с 6 месеца по-рано от предвиденото заради оттеглянето на Великобритания от ЕС.

„НДК е голяма и отговорна институция, която искаме да наблюдавате как работи и как се променя“, каза на пресконференция изпълнителният директор на Двореца Мирослав Боршош. Той и екипът му работят от близо 2 години, за да подготвят сградата, администрацията и мениджмънта за Председателството на ЕС. „6 месеца тази зала, в която сме в момента, най-влиятелните мъже и жени на Европа ще са тук и ще решават съдбата ни“, каза още Боршош. Според него в момента институцията поема по пътя от аналоговата ера към дигитално бъдеще.

Преустройството на най-големия конгресен център в Югоизточна Европа ще бъде извършено от „Галчев инженеринг“ ЕООД, които се пребориха в конкурс за изпълнение с пет конкурентни фирми. Срокът за ремонтните дейности е наистина кратък – до края на септември всичко трябва да е приключило. В този период ще бъдат извършени ремонтни дейности на зала 3 и всичките й прилежащи пространства, зала 4, зала 6, зала 7, 8 и 9, вход А3 и А6, централното, източното и западното фоайе, фасадата, тераси и покрив. Изцяло се обновява информационната система на НДК, настилките и осветлението.

Проектът въвежда нова стратегия за енергийна ефективност, която ще намали драстично консумацията на ток и топлоенергия. Освен това е заложено да се дигитализират системите за управление и комуникация, така че от аналогова до момента сграда, Дворецът се превръща в смарт конгресен и културен център.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички