БФБ завърши деня на зелено


БФБ завърши деня на зелено
Снимка: iStock

2219

Рязко поскъпват световните фондови пазари днес след като последните проучвания за резултата от предстоящия референдум във Великобритания показаха предимство за лагера на оставащите в Европейския съюз. Това понижи притесненията на инвеститорите и повиши търсенето на рискови активи, като малко преди края на деня водещите европейски индекси нарастват с 3-4%, наваксвайки част от изгубеното през последните няколко седмици. На старта на търговията на Уолстрийт също регистрираме ръстове от над процент.

За Българска фондова борса денят също бе оцветен в зелено, но повишенията на родните измерители бяха доста по-скромни. Индексът на сините чипове SOFIX нарасна с 0.33% до ниво от 458.22 пункта.

Борсовата активност остана относително ниска като оборотът за деня достигна 470 хил. лева, но голяма част от тази сума бе реализирана благодарение на пакетни прехвърляния на книжата на „Холдинг Център” АД, както и в сегмента за компенсаторни инструменти.

Сред най-активно търгуваните емисии днес бяха тези на „Химимпорт” АД и „Трейс груп холд” АД, които завършват деня без забележима промяна в пазарната си оценка.

В сегмента за компенсаторни инструменти се сключи една по-голяма пакетна сделка със 153 хил. броя земеделски бонове при цена от 72 стотинки за лев номинал.

http://www.bulltrend-bg.com

 

 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички