Червен край на деня в унисон със световните настроения


Червен край на деня в унисон със световните настроения
Снимка: iStock/Guliver

1958

Световните капиталови пазари твърдо поеха в отрицателна посока. Спадовете на американските индекси от последната сесия повлякоха след себе си и останалите глобални показатели, а притесненията в Европа се засилват след новината за свалянето от въоръжените сили на Турция на руския изтребител нарушил въздушното пространство на страната.

В червено приключи сесията и на родна територия, като с най-сериозно понижение от 0,79% се отчете индексът на сините чипове SOFIX. Общият дневен оборот достигна 1,2 млн. лева, като отново силна подкрепа от малко над 1 млн. лева му оказа емисията на “Сирма груп холдинг“АД. Нови 1,43% от капитала на дружеството бяха изтъргувани днес, а пазарната му оценка отстъпи с 0,94% до 1,26 лева цена за последна сделка.

От останалите позиции с изтъргувани обеми до 30 хил. лева и със загуба от 3,21% и 3% приключиха “Агрия груп холдинг“АД и “Софарма“АД, а емисията на “Фонд за недвижими имоти България“АДСИЦ затвори на ниво от 0,48 лева за една ценна книга, което се равнява на дневно понижение от 1,81%.

От няколко сделки на стойност до 27 хил. лева “Фонд за енергетика и енергийни икономии“АДСИЦ повиши пазарната си капитализация с 8,70%, а при по-ниски изтъргувани обеми в рамките на 20 хил. лева ръстове до 2% отчитат “Монбат“АД и “Софарма имоти“АДСИЦ. Впечатление направи емисията на “Холдинг Света София“АД, която добави 13,06% към стойността си и затвори на цена от 3,29 лева за един брой ценна книга.

На сегмента за компенсаторни инструменти и двете търгувани позиции през днешния ден земеделските бонове и компенсаторните записи запазиха пазарните си оценки без промяна съответно от 60,8 и 37 стотинки за лев номинал.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички