Втори пореден позитивен ден на БФБ


Втори пореден позитивен ден на БФБ
Снимка: Thinkstock

1900

Силен оптимизъм наблюдавахме днес на световните капиталови пазари. Данните идващи от най-голямата икономика в Европа – Германия показват сериозно покачване на потребителското доверие и изненадващ спад в броя на безработните в страната. След като вчера американските пазари затвориха на рекордно високи нива, днес индексите се колебаят, а инвеститорите претеглят последните корпоративни данни.

Всички пазарни измерители у нас застанаха изцяло в зеленият сектор, а ръстовете с които приключиха са в рамките между 0,6% и 1%. Общият борсов оборот в края на деня достигна 1,6 млн. лева, като 1 млн. лева от тази сума се дължи отново на едно пакетно прехвърляне при книжата на ”Синтетика”АД.

Дневен обем от 190 хил. лева формираха акциите на ”Адванс терафонд”АДСИЦ, които добавиха 1% към борсовата си стойност и завършиха на цена от 2,40 лева за брой ценна книга.

С една пакетна и множество по-дребни сделки се разписа и производителят на лекарства “Софарма”АД, които запази нивата си от 3,40 лева за една акция.

При оборот от 55 хил. лева ”Химимпорт”АД приключи сесията на цена от 1,59 лава за брой, което се равнява на дневно повишение в пазарната оценка от 2,50%. Ръстове от 7,82 и 9,7% отчитат ”Трейс груп холд”АД и ”Елхим искра”АД, а в отрицателният полюс със загуба до процент и половина застават ”Емка”АД, книжата на борсовия оператор, ”Хидравлични елементи и системи”АД и други.

Слаб интерес имаше към пазара за компенсаторни инструменти, където обикновените компенсаторни записи записаха понижение до 41,6 стотинки за лев номинал.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички