6 знака, че е време за промяна в живота ви


6 знака, че е време за промяна в живота ви
Снимка: Thinkstock

6017

Смяната на работа, на града, в който живеете, на апартамента може и да ви звучат като излишни главоболия, но понякога определено са за добро. Как обаче да разберете, че е време за промяна? Има малки неща в ежедневието, които ви подсказват това, но трябва да сте достатъчно наблюдателни, за да ги разпознаете. Животът е твърде кратък, за да не се наслаждавате на всички възможности, които ви предлага. Малки стъпки и промени всеки ден може да доведат до неочаквано добри резултати в края. Според Lifehack ви е време за промяна, ако..

...нямате търпение да стане петък. Всички обичат края на седмицата. Но ако сте наистина отдадени на работата си и за вас тя е не просто източник на доходи, а нещото, което осмисля живота ви, то тогава вие ще заобичате всеки един ден от седмицата. Ако пазите целия си ентусиазъм и желание за забавления само за уикенда, значи е време да промените нещо.

...не преследвате целите си. Ако спрете за момент и се замислите за действията си, и осъзнаете, че те не са насочени към постигане на личните ви цели, а са просто хаотични и самоцелни дейности, то това е сигурен знак, че е време да промените житейската си стратегията. Напишете на лист хартия 3-те най-важни приоритета в живота си. След това направете списък с неща, които трябва да направите за постигането им. Сложете този списък на място, където ще го виждате всеки ден.

...не знаете какво ви мотивира най-много в живота. Ако не сте открили голямата страст, която движи живота ви напред, няма да я намерите, ако продължавате да следвате рутината ден след ден, без да предприемате действия в тази посока. Трябва да направите промени, които да ви дадат възможност да я потърсите. Дайте си време да разберете кои сте наистина, какво ви прави щастливи, кои са силните и слабите ви страни. Експериментирайте с ученето на нови неща или практикуването на забравени стари хобита. Прекарвайте повече време с интересни и вдъхновяващи хора и рано или късно ще откриете отговорите, които търсите.

...много често ви завладява чувство на завист. Ако често отривате в себе си чувство на ревност към постиженията на околните, добре е да последвате съветите на психолози, които казват, че вместо да таите негативни емоции спрямо някого, по-добре е да се опитате да се вдъхновите от този човек. Съсредоточете се върху собствения си път, вместо върху живота на другите. Кратка почивка от социалните мрежи може да ви бъде много полезна в този случай.

...живеете единствено за момента, в който ще сте в отпуск. Ваканциите са страхотно нещо. Но това, което е дори по-добро, е изграждането на живот, в който нямате нужда от тях. Както казва известният маркетолог Сет Гудин: „ Вместо да се чудите, кога ще дойде следващият отпуск, създайте си живот, от който не искате да избягате никога.“ Освен това, ако го постигнете, ваканцията ви ще бъде целогодишна.

...не си спомняте кога беше последният път, когато излязохте извън комфортната си зона. Според американския писател Нийл Доналд Уолш животът на човек започва "отвъд границата на неговата зона на комфорт“. Ако искате да живеете пълноценно, просто последвайте изброените по-горе съвети и вижте какви ще бъдат резултатите. Винаги може да се върнете обратно в зоната си на сигурност, ако нещо не е каквото искате да бъде.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички