Вече е ясно кога ще свърши „Игра на тронове“


Вече е ясно кога ще свърши „Игра на тронове“
Снимка:

9393

Сценаристите на най-успешния сериал в света - „Игра на тронове“, потвърдиха, че до края остават само два сезона.

Дейвид Бениоф и Даниъл Уайс и преди са намеквали, че историята скоро ще навлезе във финалния си етап. В интервю за Deadline обаче двамата официално потвърдиха, че ще има сезони 7 и 8, но в първия ще има седем епизода, а във втория – само шест.

„Имаме завършена история в главите си и се приближаваме към финала. Денерис се връща във Вестерос, Джон Сноу е крал на Севера, Церсей се възкачи на Железния трон и знаем, че белите бродници приближават. Играчите са подредени“, коментират сценаристите.

По-рано тази година президентът на HBO Майкъл Ломбардо заяви, че се надява Бениоф и Уайс да преосмислят плановете си и сериалът да продължи по-дълго. „Като продуцент и като фен ми се иска да продължи поне още шест години. Оптимист съм, ще видим“, каза той. Засега обаче няма индикации сценаристите да са взели мнението му под внимание.

От тях не е доволен и Джордж Мартин, авторът на книгите, на които е базиран „Игра на тронове“. Той смята, че сезоните трябва да имат по минимум 13 епизода. „Така щяха да се включат някои по-малковажни сцени, които обаче правят историята по-богата“, каза преди време той.

Всички досегашни сезони на сериала имаха по 10 епизода, като заснемането на един епизод струва средно по около 10 млн. долара. Съкращаването на последните два сезона със сигурност ще разстрои почитателите на „Игра на тронове“, които наброяват милиони.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички