3 лесни начина да впечатлите шефа си


3 лесни начина да впечатлите шефа си
Снимка: Thinkstock

2636

Всеки от нас иска трудът му да бъде оценен подобаващо. Понякога обаче за целта не е достатъчно да изпълнявате само преките си задължения. Чрез някои действия можете лесно да впечатлите началника си и да го накарате да забелязва усилията ви, пише OpenForum. Например:

1. Обръщайте внимание на детайлите

Има огромна разлика в това да направите нещо просто, за да го отхвърлите, и да го вършите с усет към детайла. Помислете каква е разликата, когато набързо прекарате колата си през автомивката и когато я измиете внимателно. Разликата е удивителна, нали? Служителите са много по-ценни от колите. Всеки шеф би се впечатлил от този, който внимателно върши работота си, а не от този, който не обръща внимание на подробностите.

2. Поемете инициативата

Мислете ход напред за това, което трябва да се направи. И без да чакате да ви се каже, го направете. Естествено, трябва да има баланс. Няма да намерите много шефове, впечатлени от служители, на които трябва да им се казва какво и кога да правят на всяка крачка. Но няма да намерите и много шефове, впечатлени от някой, който мисли твърде далеч напред и създава проблеми с поемането на инициатива. Комуникацията, координацията и сътрудничествота са от съществено значение.

3. Помагайте на другите, когато е необходимо

Ако имаше титла в този раздел, тя щеше да е за "Показване на отборен дух". За съжаление това е станало едно голямо клише. С други думи, изречението вече се използва толкова често, че ние просто прехвърляме поглед през него, без да схванем смисъла му. Може би по-практичното е да "помагате на другите, когато е необходимо." То е нещо различно от това да взимате инициативата. Да се стараеш да бъдеш полезен изисква повече.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички