Домусчиев: Гърция трябва да понесе възможно най-тежки санкции


Домусчиев: Гърция трябва да понесе възможно най-тежки санкции
Снимка: БГНЕС

3404

Позицията на работодателите е абсолютно в подкрепа на нашите транспортни фирми, които страдат и понасят големи загуби от тази блокада. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев на конференция.

Домусчиев бе запитан каква е позицията на работодателите относно продължаващата блокада на границата с Гърция, предаде БГНЕС.

„Със сигурност не може да одобряваме бездействието от гръцка страна, такова безчинство там да се допуска. Не може нашите шофьори, които са на работа да стоят от едната страна с дни и да няма какво да ядат, и да живеят в едни мизерни условия, а отсреща да гледат как гърците как ядат, пият по цял ден, скари си правят, кебапчета и софри. За тях в момента работа няма, сезонът е свършил и могат да си правят каквито си искат безчинства”, заяви Домусчиев.

Той заяви, че при всички положения КРИБ, като работодателска организация, ще подкрепи всички искания на браншовите транспортни организации, членуващи в нея, и въобще целия транспортен сектор, който страда от ситуацията.

Според него загубите за българския бизнес на ден, вследствие на блокадата, не могат да се изчислят толкова лесно. „Говорих с колеги, които са собственици на сериозни транспортни компании и председатели на браншови организации да подготвят спешно точна информация, относно загубите, които търпим през тези дни”, обясни Домусчиев.

Запитан какви санкции трябва да понесе Гърция заради блокадата, той посочи, че тази държава само санкции търпи и в нея нищо не се случва. „И аз не знам вече какви санкции трябва да претърпи. Не съм юрист, не познавам толкова добре правото на ЕС, за да кажа точно какви санкции, но според мен трябва да са възможно най-тежки и безкомпромисни”, категоричен бе председателят на КРИБ.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички