Как Кристиано Роналдо харчи милионите си


Как Кристиано Роналдо харчи милионите си
Снимка:

5473

Някои го обожават, други го критикуват, но едно е ясно – Кристиано Роналдо е един от най-колоритните играчи във футбола. И един от най-богатите, разбира се. Според Forbes само през изминалата година той е спечелил 88 млн. долара и е най-високо платеният атлет в света.

Над една трета от парите са дошли от рекламни договори с компании като Tag Heuer и Nike. Всъщност Роналдо вече е „доживотно“ рекламно лице на Nike. С такава титла до момента са окичвани само двама други спортисти – ЛеБрон Джеймс и Майкъл Джордан. Тя значи, че до края на живота си Роналдо ще получава от Nike 24 млн. долара годишно, за да рекламира продуктите им. Футболистът има договори и с Herbalife, Castrol, Samsung и KFC. Наскоро подписа и нов 5-годишен договор с „Реал Мадрид“, който ще му носи по 460 000 долара на седмица.

И така, за какво харчи огормното си състояние Роналдо? Една от големите му страсти са колите. Неговото Lamborghini Aventador струва 300 000 долара, а в гаража му има още Maserati, Bentley, Porshe, Mercedes и други марки автомобили.

Португалецът живее във вила за 7,1 млн. долара в La Finca – богаташки район на Мадрид. Притежава обаче и апартамент за 18,5 млн. долара в Ню Йорк и по-точно в Trump Towers – кулите на новия президент на САЩ Доналд Тръмп. А преди време отвори луксозен хотел в родния си град Мадейра.

Както е известно, Роналдо е и фен на хубавите дрехи и часовници и се доверява само на най-скъпите марки. Но си позволява и доста странични глезотии. След като видял своя фигура от восък в един от тематичните музей, толкова я харесал, че си поръчал отделна за дома си. Струвала му 31 000 долара.

Спортистът може и да изглежда егоцентричен, но всъщност дава хиляди долари за благотворителност. Неотдавна например той дари 165 000 долара на португалски онкологичен център и подпомогна лечението на 10-годишно дете с 82 000 долара. И това са само част от инициативите му.

Въпреки добрините му, Роналдо често е обект на критики заради държанието си. Как им отговоря? В типичния си скромен стил: „Мисля, че понеже съм богат, красив и страхотен играч, хората ми завиждат. Нямам друго обяснение“.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички