Какво ядат четирима от най-известните атлети, за да поддържат форма


Какво ядат четирима от най-известните атлети, за да поддържат форма
Снимка: Guliver/Getty Images

5740

Мъжете и жените в повечето страни по света приемат средно 2800 калории на ден, а физическата им активност е в рамките на едва половин час. Съвсем различен е начинът на живот на известните атлети.

Как се хранят някои от най-популярните спортисти - отговорът дава BusinessInsider.

Юсейн Болт. На ден спринтьорът поема по 5500 калории и тренира по 3,5 часа. Любопитен факт е, че той е фен на пърженото пиле и често си го позволява в големи количества, въпреки че е нездравословно. Иначе диетата му е съставена от 60% протеини, 30% въглехидрати и 10% мазнини. Хапва доста морски дарове, банани, сладки картофи. Обядът му обикновено е паста с пиле, а вечерята – ориз със свинско.

Анди Мъри. Поема по 5500 калории на ден и тренира по 5 часа. Мъри обикновено хапва мюсли за закуска, както и яйца и бекон. Обядът му се състои от протеин, зеленчуци и плодово смути. Вечерята включва супа и риба или пилешко със зеленчуци.

Винъс Уилямс. Тенисистката приема по 3489 калории на ден, а тренировките ѝ са по 4,5 часа. Започва деня си с протеиново смути, плодове или омлет. Често посещава веган ресторанти и хапва ориз и боб, но си позволява и морски дарове. Обича фурми и кашу, а вечерята ѝ е салата с пилешко.

Уейн Рууни. Футболистът на „Манчестър Юнайтед“ приема по 4575 калории на ден и тренира по 6 часа, когато си е вкъщи. Не се фокусира обаче твърде много върху храненето, на закуска дори си хапва корнфлейкс, който е с доста високо съдържание на захар. „Не се престаравам със здравословното меню. А когато пътуваме, тренирам само три пъти седмично“, споделя Руни.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички