Къде са днес първите служители на Google


Къде са днес първите служители на Google
Снимка: Getty Images/Guliver

4052

Само шестима души от първия екип на Google, състоящ се от 21 служители, все още работят в компанията. Това включва основателите Лари Пейдж и Сергей Брин. Някои от останалите са създали старт-ъпи, други са станали бизнес ангели, трети са поели ръководни постове в технологични фирми, а четвърти са щастливо пенсионирани. Ето с какво се занимават някои от по-емблематичните фигури от зората на Google.

Мариса Майер (на снимката) започва в Google като софтуерен инженер. Днес е по-известна като изпълнителен директор на Yahoo. И по-точно – изпълнителният директор, при когото компанията се срина окончателно.

Джорджес Харик също е бил софтуерен инженер, а днес помага на млади предприемачи в ролята на бизнес ангел. Освен това е съветник по проекта Google Ventures и основател на старт-ъпа imo.im.

Като бизнес ангел се изявява и Хари Чун, инженер в Google. Той е обвързан със старт-ъпите Caviar, Qwiki и Badgeville.

Рейчъл Чеймбърс бе на ръководна позиция в Google в продължение на няколко години, а днес изработва пазарните стратегии на Cisco.

За развитието на бизнесите на Google доста е допринесъл Омид Кордестани, които прекарва в компанията 16 години. Днес обаче той работи за Twitter.

Стийв Шимъл също се занимава с бизнес развитието на компанията и е нейният 13-ти служител. Официално е „пенсиониран“, но се занимава с инвестиции в обещаващи проекти.

Крейг Силвърстейн е първият човек, когото Лари Пейдж и Сергей Брин наемат. Работи на няколко различни позиции, но напуска през 2012 г., за да се присъедини към образователния старт-ъп Khan Academy.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички