От богаташка рожба до Първа дъщеря: Невероятният живот на Иванка Тръмп


От богаташка рожба до Първа дъщеря: Невероятният живот на Иванка Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

7980

Целият живот на Иванка Тръмп минава под светлините на прожекторите. Като любимо дете на баща си Доналд Тръмп тя има много роли – на бизнесдама, социален активист, съветник в Белия дом. Освен това е съпруга и майка на три деца. Как успява да се справи с всичко?

Иванка е родена на 30 октомври 1981 г. в Манхатън, Ню Йорк. Тя е средното дете на Доналд и първата му съпруга Ивана Тръмп, която е модел от Чехословакия. Родителите ѝ се развеждат през 1992 г., след като баща ѝ изневерява на майка ѝ с актрисата Марла Мейпълс (от която по-късно също има дъщеря – Тифани). По това време Иванка е на 11 години.

Тя посещава девическото училище Chapin School в Манхатън, в което е учила и бившата първа дама Джаки Кенеди. След това отива в скъпарското Choate Rosemary Hall в Кънектикът, на което пък възпитаник е бил Джон Кенеди. След завършване на гимназията, Иванка учи „Икономика“ в Джорджтаун и в Университета в Пенсилвания.

Междувременно работи като модел, подобно на майка си. Участвала е в ревюта на Versace и други големи дизайнери, снима и доста фотосесии за списания.

Истинската ѝ страст обаче е семейният бизнес. Започва да работи в компанията на баща си през 2005 г. и бързо придобива водеща роля. Водила е преговорите за някои от най-големите сделки и успява да осигури големи печалби на Trump Organization. Появява се и в риалити предаването на баща си – The Apprentice.

Отново през 2005 г. Иванка среща Джаред Кушнер, син на магнат на недвижими имоти. Връзката им е с прекъсвания, но на 25 октомври 2009 г. те се женят. Заради Джаред Иванка приема юдаизма. Двамата имат три деца – Арабела, Джоузеф и Тео, който се роди през 2016 г.

През 2009 г. Иванка публикува първата си книга, наречена „Картата Тръмп“. Тя става безспорен бестселър. Очаква се втората ѝ книга да излезе през май тази година. Дъщерята на Тръмп има и свои колекции дрехи и бижута. Включвала се е в различни благотворителни инициативи в Ню Йорк.

Хората я описват като приятелски настроена, учтива, елегантна, способна, но и всяваща малко страх. Самата Иванка признава, че – подобно на баща си – има голямо его.

Двамата – Доналд и Иванка – са изключително близки. Безспорно тя е неговото любимо дете. Иванка оказа голяма помощ в кампанията на баща си и според много анализатори е повлияла за това той да получи гласовете на доста жени, които ѝ се възхищават. Именно Иванка е човекът, чийто телефонни обаждания Тръмп никога не игнорира.

След изборите Иванка и Джаред се преместиха да живеят във Вашингтон. И двамата ще играят водеща роля в управлението на САЩ през следващите години. Смята се, че Първата дъщеря ще поеме голяма част от задълженията, които по принцип би трябвало да се изпълняват от Първата дама. Как ще се справи Иванка – предстои да видим.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички