Съоснователят на Google Сергей Брин: Преследвайте мечтите си


Съоснователят на Google Сергей Брин: Преследвайте мечтите си
Снимка: Getty Images/Guliver

7991

Когато Сергей Брин създал Google като студент в „Станфорд“, изобщо не си представял, че компанията ще стане толкова успешна. Вероятно не си е представял още, че ще бъде говорител на Световния икономически форум в Давос през 2017, където Alphabet – компанията-майка на Google – ще бъде определена като „една от четирите световни сили“.

Въпреки глобалната доминация на фирмата му, Брин скромно отдава много от постиженията си на късмет. „Ако ви разкажа за всички глупави неща, които съм правил, ще ни трябва по-дълга сесия. А успехите – те се дължаха на шансове“, заяви той в Давос.

Брин окуражава експериментите и иновациите, но кариерата му го е научила, че е невъзможно да предвидиш бъдещето. Затова е внимателен с прогнозите си.

„Еволюцията на технологиите може да бъде хаотична. Днес имаме ценности и желания, които са много различни от тези преди индустриалната или аграрната революции. И затова се развиваме“, допълни предприемачът.

„Надявам се, че – понеже много ежедневни дейности вече се извършват от технологиите – хората ще намират по-креативни и значими начини да прекарват времето си“, каза още Брин. „Бих искал да призова младите хора да се възползват от шансовете си и да преследват мечтите си. Както и да заглушават вътрешните гласове, които им казват, че има още хиляди хора, които правят същото като тях.“

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички