Точно колко богат е Джей Зи?


Точно колко богат е Джей Зи?
Снимка: Getty Images / Guliver

6006

В последните години рапърът Шон Картър, по-известен като Джей Зи, позагърби музикалната си кариера, за да се отдаде на бизнес начинания и на семейството си. Той е женен за мегазвездата Бионсе, с която имат дъщеря, а скоро очакват и близнаци. Знаете ли обаче колко точно е богатството на Джей Зи и какво всъщност му носи най-много приходи?

Според Forbes рап иконата има в сметките си цели 610 млн. долара. Още първият му албум през 1997 г. - The Hard Knock Life, му носи 18 млн. долара. Всички негови албуми са се продали в над 55 млн. копия и са му спечелили 78 млн. долара. Десетки милиони Джей Зи е получили и от турнетата си, някои от които са били със съпругата му Бионсе.

Един от най-печелившите проекти на рапъра безспорно е стрийминг услугата Tidal, която той купи през 2015 г. за 56 млн. долара. Макар в началото да отнесе доста подигравки за сделката, която бе наречена глупава от медиите, днес Джей Зи може да се похвали с услуга, оценявана на 600 млн. долара. Tidal има 3 млн. потребители, което наистина е по-малко в сравнение с конкурентите ѝ, но потенциалът за развитие е налице.

Самият Джей Зи е инвестирал в различни компании през годините, включително звукозаписна фирма, модна марка дрехи и старт-ъп за козметика. Също така е съпритежател на популярен клуб в Ню Йорк.

Джей Зи и Бионсе имат сериозни активи и под формата на недвижими имоти. Бижуто в имотната им корона е имение в тузарския район Хамптънс с 12 спални.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички