За какво харчи милионите си Юсейн Болт


За какво харчи милионите си Юсейн Болт
Снимка: Getty Images/Guliver

8666

Олимпийските игри в Рио де Жанейро подпечатаха Юсейн Болт като най-великия спринтьор в историята. Ямаецът има девет златни медала от олимпиади, освен това държи световните рекорди в дисциплините на 100 и 200 метра.

В резултат на успехите си Болт е натрупал значително състояние от наградни фондове и договори със спонсори. Само партньорството му с Puma ще му носи по 10 млн. долара годишно до 2025 г., сочат данни на Forbes.

Богатството на Болт се равнява на 32,5 млн. долара. По-малка част от тях е спечелил на състезания. Всяко бягане, което печели на турнирите от Диамантената лига например, му носи по 10 000 долара. Основата сума обаче идва от спонсорите. Освен с Puma, спринтьорът има договори с производителя на часовници Hublot, с Virgin Media и други, като печалбите варират между 1 и 4 млн. долара. За да се появи на дадено събитие пък, хонорарът му е достигал 400 000 долара. Друг източник на приходи за Болт е героят му в мобилната игра Temple Run, която има над милиард сваляния.

За какво обаче харчи парите си спортистът?

Звучи логично, че най-бързият мъж на планетата харесва бързи коли. В гаража му има черен Nissan GT-R, струващ 105 000 долара. Както и същият автомобил, но специална серия в златист цвят.

 

Болт отраства в Ямайка и досега живее основно там. Има голямо имение в Кингстън, столицата на страната, както и вила на Бахамските острови. Съседи в Кингстън са му рапърът Шон Пол и манекенката Джоди Стюард-Хенрикс. И двамата често са се оплаквали от шумните и продължителни партита, които организира Болт.

Той обаче не се забавлява само вкъщи. Редовно посещава реномирани заведения в големите градове по света. Известен е случаят, при който поръчал водка за 10 000 долара в лондонски клуб и си тръгнал, без да плати. На другия ден се сетил какво е направил и се върнал да уреди сметката.

Музиката пък е едно от хобитата, за които ямаецът харчи сериозни суми. Той обича да се вживява в ролята на DJ на партита и без съмнение се е сдобил с най-модерната техника за целта.

Все пак Болт не забравя откъде е тръгнал. Преди време дари 1,3 млн. долара на училището, в което е учил. Освен това редовно снабдява учениците със спортна екипировка. Правил е дарения и за други каузи, свързани най-вече със здравеопазване.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички